Profil: Philip Pettersson

Nästa profil är en av de största glädjespridarna i laget, en av våra skäggigast och viktigaste spelare: Pilen!

Snabbinfo:
Namn: Philip Petterson
Smeknamn: Pilen, Plinski och El torro
Ålder: 23 år
Längd: 198 cm
Position: Center

 

Vem delar du säng med under landslagsperioden och hur funkar det?

Denna perioden har jag delat med först Jakob Link och nu Jens. Har delat med Sunken en del förut också! Delade med Wille mitt första år med landslaget och det var väldigt skönt då vi bägge var nya och nervösa så vi kunde dela på den nervositeten! Det går bra att sova med Jens. Vi har ju spelat i samma klubb i år så vi vet vart vi har varandra! Han är snäll som en katt!

Hur många år har du varit med landslaget? Är det någon skillnad på nu och när du var med i början?

Detta är mitt tredje år med landslaget. Tog en paus förra året pga av jobb men nu är jag tillbaka i landslaget mer motiverad än någonsin! Var väldigt nervös första lägret jag var med på men nu är det bara kul och man känner grabbarna i laget sen många år på RIG och så vidare. Vi har väldigt kul tillsammans!

Vilken är den bästa respektive sämsta matchen du tycker att landslaget har gjort under din tid i laget? 

Sämsta är när vi skulle möta världsnationerna Tyskland, Slovenien och Ukraina EM-kvalet i Slovenien 2012. Hela laget hade varit så fruktansvärt magsjuka sen Ukraina-resan bara några dagar innan och det var naturligtvis inte lätt att matcha dessa lag då. Bästa är när vi spelade 2-3 mot ett mycket starkt Belgien i en fullsatt hall i Belgien. Vi var väldigt nära på att slå belgarna som hade flera spelare från världens bästa ligor samtidigt som vi hade många nya unga spelare som gjorde sina första landskamper.

Vilket är ditt starkaste minne med landslaget?

Matförgiftningen i Ukraina är starkast helt klart. Minns att jag och Sunken turades om på toaletten hela natten och flygresan hem när vi spydde hela resan var hemsk. Dagen efter hade vi träning i Sollentuna, då mådde man sådär. Sen kontrasten från skithotellet i Ukraina till lyxhotellet, fem stjärnigt, i skidorten Maribor i Slovenien helgen efter var rätt go!


Fem snabba med Pilen:

Vad jobbar du med och vad är ditt drömjobb?

Jobbar som elektriker och trivs bra med det. Är nöjd med mitt jobb men hade varit kul att starta eget! Man har ju mycket kontakter som elektriker. Ett jobb fullt av spänning! (Ja det där var alltså komikern Pilen som kom fram, ett populärt inslag i landslaget)

Om du hade fått återuppleva ett minne i livet vad hade det varit?

London-resan med pappa och brorsan var otrolig! Minns också starkt när jag flyttade ihop med min sambo Emma. Vi satt utan möbler i lägenheten och firade med pizza och champagne! Simpelt men helt perfekt, ren lycka!

Om du hade spelat i ett annat landslag förutom volleyboll vad hade det varit?

Har rätt skägg och benstomme för att vara en linjespelare i handbollslandslaget!

Om du hade haft en blå och en röd knapp framför dig där den blå gav dig 50% chans att vinna 15 miljoner och den röda garanterat gett dig en miljon. Vilken knapp hade du valt?

Blå! Man måste chansa för att vinna!

Vilket är ditt favoritmotto?

It's not about how hard you can hit, it's about how hard you can get it and still keep moving forward!

Kommentera här: