Resdag igen!

Då var vi på resande fot igen efter en lyckad vecka i Ungern. Sitter just nu på nödutgångsplats 12C på väg till Istanbul där vi ska mellanlanda för att sedan ta oss vidare till Georgien. Alla tolv nödutgångsplatser är tagna av långa figurer där det står Sverige på ryggen, alltid skönt med lite extra benutrymme. Turkish Airlines som vi flyger med måste nog ha det största benutrymmet bland alla flygbolag jag rest med. Inte ofta en 205 cm:are kan sitta med sträckta ben.

Hittills har denna resdagen gått bra, kanske är för att den knappt har startat. Ska man vara självkritisk och leta efter saker vi kan förbättra i landslaget så är nog själva resandet en huvudpunkt. Berättade i ett tidigare inlägg om hur vi blev av med både väskor och skor på väg till Vitryssland för två är sedan. Det jag inte visste då var att det finns en ännu färskare reseberättelse från landslaget som jag precis fått återberättat för mig.

Vi från Sveriges framsida, västkusten, reste från Köpenhamn till Budapest för en vecka sedan. Den andra halvan av laget reste från Stockholm samma dag och landade i Budapest några timmar innan oss. I brist på schyssta restauranger på flygplatsen beslöt sig stockholmsgänget för att ta sig med lokalbuss till närmsta galleria utanför flygplatsen. Med allt bagage medsläpad på bussen var gänget på väg för att äntligen få äta när C-G, vår team manager, inser att han glömt kvar sin ryggsäck med dator och pass i på busshållplatsen utanför flygplatsen! Gallerian ligger vid första stoppet efter flygplatsen så hela gänget går av bussen. C-G bestämmer sig för att ta nästa buss tillbaka för att försöka få tag på sin väska medan resten av laget går in i gallerian för att äta. Då kommer Fegge plötsligt på att även han har blivit av med sin ryggsäck, han hade glömt den på bussen som nu lämnat och var utom synhåll. I sin ryggsäck hade han både pass, dator och volleybollskor! 

Det kommer en ny buss som ska till flygplatsen nästan direkt och C-G hoppar på den, resten av gänget går som bestämt och äter lunch. Lyckligtvis står ryggsäcken kvar på busshållplatsen vid flygplatsen och C-G går av bussen för att ta sin väska. Då kommer två poliser fram och stoppar honom och vill ställa frågor om väskan. Tur var väl det för efter att ha rett ut allt ber C-G om hjälp av poliserna för att göra en polisanmälning om Fegges väska. Poliserna visar även vart bussbolagets kontor ligger varpå dom skickar ut en eftersökning till alla bussar samtidigt som en detektiv skickas till flygplatsen för att ta emot anmälan! Ingen busschaufför säger sig dock ha sett en svart ryggsäck och Fegge tillsammans med resten av gänget kommer tillbaka till flygplatsen från gallerian efter lunchen för att skriva en polisanmälan. Dessutom kontaktas svenska ambassaden i Ungern för att se om man kan ordna ett provisoriskt pass till Fegge ifall inte ryggsäcken upphittas.

Under tiden allt detta sker säger C-G till Fegge att gå ut och kolla igenom alla bussar som stannar utanför eftersom bussbolaget förklarat att bussarna kör i en cirkel och kommer tillbaka till flygplatsen var 50:e minut. Ingen lycka dock för Fegge som byter av med C-G för att snacka med detektiven. Då ser C-G plötsligt en buss han känner igen och visst är det samma busschaufför som det var i bussen de åkt med tidigare under dagen! C-G går in längst bak i bussen där de satt första bussresan men hittar ingen väska. Han går då fram till chauffören och frågar honom om han sett en svart ryggsäck. Då pekar chauffören ner mot sina fötter och lyfter upp Fegges ryggsäck som legat gömd bakom hans dörr! Polisanmälan rivs, ambassaden behöver inte ordna något nytt pass och allt är i vanlig ordning igen. Ovetandes om all denna dramatik satt undertecknad med andra halvan av laget några tusen meter ovanför havet och njöt av en kaffe. Det är tur att vi är bättre på att spela volleyboll än att resa, även om det aldrig skadar med lite spänning i vardagen! Nu är det dags för lunch här på planet, over and out /Wille

 

Trötta och nöjda över att äntligen ha landat i Georgien!

 

 Inte så lätt att läsa skyltarna här... Någon som vet vad det är för alfabet? Kommentera nedanför!

 

Framme vid hotell Golden Palace!

 

 20 min streching i korridoren på hotellet innan läggdags för att få bort resan ur kroppen.

 

Kommentarer:

1 🤗:

Rumänska 👍

2 Patrik:

Alfabetet är georgiskt. De har ett eget.

Kommentera här: