Resdag och träning

Välkomna till svenska volleybollandslagets nya blogg! Här kommer ni kunna följa vår resa mot EM-slutspelet som vi gör allt vi kan för att kvala in till. På bloggen kommer vi att dela med oss av tankar inför matcher, anekdoter från tidigare landslagssamlingar samt profiler på spelare och ledare i laget. Allt för att ni ska få en inblick om hur det är att spela i ett svenskt landslag och hur det egentligen känns att få sjunga sin egen nationalsång med sin egen flagga på bröstet samtidigt som svetten rinner ner för pannan och en nervositet blandar sig med upprymdhet i magen. Vi är inga proffs och inte särskilt rutinerade i bloggvärlden men vi hoppas att denna blogg kan ge några svar på frågor som ni kanske har eller på annat sätt underhålla på något vis. Vi får se, men vi hoppas att ni är med oss på resan!
 
Just nu befinner vi oss i Ungern där vi ska spela en träningsturnering med tre tuffa och officiella landskamper mot Ungern, Österrike och Bulgarien. Staden vi bor och spelar turneringen i heter Székesferhérvár och ligger ungefär en timme utanför Budapests stadsgränser. Den här vårens landslagssamling drog igång i Lindesberg förra veckan med sju dagars stenhård träning där fys och gym blandades med både teknik och matchträning. Efter det väntade två dagars ledighet och igår reste vi alltså hit till Ungern.
 
Den halvan av laget som bor i de södra delarna av Sverige reste från Kastrup i Köpenhamn, en flygplats som inte bara har positiva associationer för oss. Senast vi reste därifrån med landslaget stod det Vitryssland på biljetten och tre av de kanske viktigaste matcherna någonsin för det här landslaget väntade där. Vi hann inte längre än att lämna tåget på flygplatsen innan en av våra spelare kom på att han lämnat sina bägge och enda par volleybollskor på hatthyllan på tåget som nu rullat vidare in mot Köpenhamn central. Nog för att bägge paren var helt nya och värda runt 3700kr men att hitta nya volleybollskor som passar i Vitryssland med bara ett dygn till första matchen kändes då som en omöjlig uppgift. Väl på planet och precis när vi skulle börja rulla mot landningsbanan för take off ser vi plötsligt att alla våra blåa väskor med stora SVERIGE-tryck ligger i en stor hög utanför planet. "Excuse me but our bags are not in the plane! You have to tell the captain, we can't leave without our bags" Försökte vi kommunicera till den polska flygvärdinnan. "Don't worry everything is under control" sa hon bara då. 10 minuter efter att vi lyft och bältesskylten släckts kommer hon fram igen och säger "I'm sorry but there has been a mistake. Your bags never made the plane". Precis den stressen man vill ha dagen innan de viktigaste matcherna dittills i ens karriär. Det hela slutade med att vi fick shoppa det senaste vitryska modet, nämligen badbyxor som prasslar när man går, i matbutiken bredvid hotellet. I dessa tillsammans med vår pikétröja och joggingskorna vi reste i genomförde vi ett helt träningspass i, en riktigt härlig syn! Morgonen efter kom våra väskor fram till hotellet, lagom till match där vi lyckades pressa EM-klara Vitryssland till fem set! Just det, skorna! Jo, vi lyckades springa på han som var inköpsansvarig för Mizuno volleybollskor i hela Vitryssland på vårt hotell av en ren slump och det hela slutade med att han sålde skor till hela laget! Tre dagar senare hade vi vunnit två av tre matcher samtidigt som övriga resultat gick vår väg och via den resan kvalificerade vi oss till sista kvalrundan mot Estland som ni alla kommer ihåg förra våren!
 
Nu är det dags att ladda inför första träningen i matcharenan och det gör vi med en av de viktigaste ingredienserna för en lyckad träningsdag, nämligen power nap eller sova middag som man säger på gammalsvenska. Vi hörs!
 
/Landslaget      
 

Kommentera här: